Archive for Nov 26, 2011

default

TOPUL CELOR MAI INTELIGENTI COPII DIN LUME

on Saturday, November 26, 2011 by giaxxon
 - No Comments

Kim Ung-Yong : Student la facultate  la vârsta de 4 ani, doctor la vârsta de 15 ani; cel mai mare I.Q.din lume

1-Kim-Ung-Yong
Acest coreean super-geniu sa născut în 1962 in Coreea de sud  şi ar putea fi cel mai deştept contemporan al nostru.Potrivit Guinness Book of World Records, Kim Ung-Yong este omul cu cel mai mare IQ  de pe planeta. La vârsta de patru ani era deja capabil să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză. La cinci ani, el arezolva calcule integrale complicate . Mai târziu, la televiziunea japoneza, el a demonstrat cunoasterea  limbilor chineză, spaniolă, vietnameză, tagalog, germană, engleză, japoneză şi coreeană. Kim a fost clasificat  în Guinness Book of World Records ca fiind persoana cu  ”cele mai mare IQ”,estimat la peste 210.

Kim a studiat fizica la Universitatea Hanyang de la varsta de 3 ani până la  6 ani. La vârsta de 7 ani el a fost invitat in America de catre NASA. El a terminat studiile universitare inainte de a implini  15 ani ,obţinind  un doctorat în fizică la Colorado State University . În 1974, el a început sa lucreze ca cercetaror la NASA până la întoarcerea sa în Coreea în 1978, unde a decis să treacă de la fizica la ingineria in construcţii civile unde a luat  în cele din urmă un doctorat si în acest domeniu. Lui Kim i-a fost oferita sansa de a studia la universităţi prestigioase din Coreea, dar în schimb a ales să urmeze cursuri la  o universitate de provincie. Din 2007, lucreaza ca director adjunct la Universitatea Nationala Chungbuk.

Gregory Smith: nominalizat pentru un Premiu Nobel pentru Pace  la varsta de 12 ani.

Nascut in 1990, Gregory Smith  putea citi la vârsta de doi ani şi s-a înscris la universitate la 10 ani . Dar faptul ca este un “geniu” este doar jumatate din povestea lui  Greg Smith. Acest tanar calatoreste pe tot  globul in calitate de  activist pentru pace si pentru drepturile copiilor. El este  si fondatorul “International Youth Advocates”, o organizatie care promoveaza principiile pacii si intelegerii intre tinerii din toata lumea, s-a intalnit cu Bill Clinton si cu Mihail Gorbaciov si a tinut discursuri la intalniri din cadrul Natiunilor Unite. A fost nominalizat de patru ori la Premiul Nobel pentru Pace. Ultima sa realizare? Si-a luat  permisul de conducător auto.

Akrit Jaswal: Chirurg la 7 ani Akrit Jaswal este  un pusti indian cu  IQ-ul  146 şi este considerat cea mai desteapta  persoană de vârsta lui în India, o tara cu mai mult de un miliard de oameni.

Genius(Akrit Jaswal)

A devenit cunoscut in toata lumea dupa ce, in 2000, a realizat prima sa operatie, pe cand avea numai 7 ani. Pacienta sa era o fata de 8 ani din acelasi sat, care nu-si permitea sa mearga la doctor. Mana ei fusesera arsa de foc, iar degetele se inclestasera in pumn si fetita nu si le mai putea misca. Akrit nu avea niciun fel de pregatire medicala si nicio experienta in chirurgie si, totusi, a reusit sa o opereze atat de bine, incat fata si-a putut misca degetele din nou.Si-a folosit inteligenta fenomenala pentru cercetari in domeniul medicinei si, la 12 ani, a declarat ca este pe punctul de a descoperi un leac pentru cancer. In prezent, este inscris la Colegiul Chandigarh,  fiind cel mai tanar student acceptat la o universitate indiana.

Cleopatra Stratan: cantareata de 3 ani care castiga 1000 de euro pe cantec.Cleopatra sa născut 6 octombrie 2002 în Chişinău, Republica Moldova şi este fiica  unui cântăreţ român din Moldova, Pavel Stratan.


Este cea mai tanara persoana care a avut succes la public, cu albumul sau din 2006, numit “La varsta de 3 ani”. Detine recordul de a fi cel mai tanar artist care a cantat live timp de doua ore in fata unei audiente numeroase, cel mai bine platit tanar artist, cel mai tanar artist care a primit un premiu MTV si cel mai tanar artist a carui melodie a ajuns hitul nr. 1 intr-o tara (“Ghita”, care a fost nr. 1 in topurile romanesti).


 Aelita Andre: Artista in varsta de 2 ani, ale carei picturi au fost expuse intr-o celebra galerie.

 Picturile abstracte ale micutei Aelita Andre au facut senzatie in Australia, dupa ce au fost expuse intr-o galerie de pe celebra strada Brunswick, din Fitzroy.

Fetita nu stie inca sa-si lege singura sireturile la pantofi, insa a castigat deja o suma frumusica din vanzarea tablourilor pictate de ea.

Aelita a avut sansa  de a-si  arăta picturile, atunci când Mark Jamieson, directorul Galeriei Brunswick Street din Fitzroy Melbourne, a acceptat să-i expuna lucrarile intr-o expozitie.

El a fost uimit cand a aflat ca Aelita Andre avea numai  22 de luni, dar a decis să continue oricum sa-i expuna lucrarile in expoziţie.

Saul Aaron Kripke: invitat sa predea la Universitatea Harvard, în timp ce încă era în liceu.

Fiul unui rabin, Saul Aaron Kripke s-a nascut la New York si si-a petrecut copilaria in Omaha, in anii ’40. Pasionat la matematica in clasa a IV-a descoperit algebra, iar până la sfârşitul anilor de liceu a devenit pasionat de filozofie. În timp ce era încă un adolescent, a scris o serie de lucrări care a transformat în cele din urmă studiul logicii modale.

Atunci a primit o oferta de lucru ca profesor la Harvard, pe care a refuzat-o pentru ca mama lui dorea ca el sa termine mai intai liceul.”Mama mea a spus că eu trebuie să termin liceul şi abia dupa aceea să merg la colegiu  “. Evident, facultatea pe care a ales-o dupa terminarea liceului a fost prestigioasa Harvard. Lui Kripke i-a fost decernat premiul Schock, echivalentul din filosofie al premiului Nobel, si in prezent este  considerat a fi cel mai mare filosof in viata din lume.

Michael Kevin Kearney:a obtinut prima diploma universitara  la vârsta de 10 ani şi a devenit  milionar reality show.

Michael Kearney s-a nascut in 1984 si a devenit cunoscut in  lume la varsta de 10 ani , ca  cel mai tanar absolvent de facultate. În 2008, Kearney a câştigat 1 milion dolari intr-un   spectacol de televiziune intitulat “Cine vrea să fie  milionar” ?

Michael Kearny s-a nascut in 1984, a inceput sa citeasca la varsta de 10 luni si a absolvit cu brio facultatea la numai 10 ani, cand a luat o diploma in antropologie si, in 2008, a castigat 1 milion de dolari in cadrul show-ului “Cine vrea sa fie milionar?”. La 17 ani, preda la facultate.

El a inceput sa vorbeasca la patru luni. La vârsta de şase luni, i-a spus unui  medic  pediatru : “Am o infectie la urechea stânga” şi a învăţat  până la vârsta de zece luni, sa citeasca. Atunci când Michael avea patru ani, el a dat teste de matematica realizand un scor perfect .A terminat liceul la varsta de 6 ani si  s-a inscris la Santa Rosa Junior College, pe care l-a absolvit la 10 ani. Este listat în Cartea Recordurilor ca cel mai tanar absolvent de universitate din lume, fiind posesor al unei diplome în antropologie. Pentru un timp el a deţinut de asemenea, recordul pentru cel mai tanar postuniversitar din  lume.

Dar în 2006, a devenit celebru în toată lumea după ce a ajuns in finala  jocului de puzzle Gold Rush , şi a devenit primul câştigător al unui milion de  dolari în acest joc online.

Fabiano Luigi Caruana: un fenomen al sahului , care a devenit cel mai tanar maestru la vârsta de 14 ani.

Fabiano Luigi Caruana: micul geniu al sahului, care a devenit mare maestru la 14 aniNascut in 1992 in Miami, cu dubla cetatenie – italiana si americana - Fabiano a devenit mare maestru in sah la varsta de 14 ani, 11 luni si 20 de zile – cel mai tanar maestru in sah din istoria SUA si a Italiei.

Willie Mosconi: Jucator  profesionist de biliard de la vârsta de 6 ani.

William Joseph Mosconi ,din Philadelphia, Pennsylvania, poreclit “Mr. Biliard de buzunar”, este un  jucator profesionist de biliard care a inceput sa joace biliard la 6 ani pe o masa improvizata, cu cartofi pe post de bile si o coada de matura in loc de tac, pentru ca tatal lui nu-i dadea voie  la inceput sa se joace la masa de biliard a familiei, fiindca era prea mic. Apoi, uimit de felul in care juca fiul sau, tatal lui l-a lasat sa joace biliard, chiar daca micul Willie trebuia sa stea pe o lada ca sa ajunga la masa de biliard. In curand, baietelul castiga toate partidele, chiar daca juca impotriva unor adulti cu experienta in biliard.In 1924, la 11 ani, William era campion de biliard la juniori. A inventat o multime de lovituri spectaculoase si  a stabilit mai multe recorduri in billiard – de exemplu, a introdus 526 de mingi consecutiv,recordul acesta fiind inca pana astazi neegalat.

Elaina Smith: la 7 ani cea mai tanara realizatoare de emisiuni radio.

 Micuta din orasul Coventry, Marea Britanie, a sunat la un post local de radio in 2009, pe cand avea 7 ani, sa-i ofere sfaturi unei femei care fusese parasita de iubit. Sfaturile sale – sa iasa la bowling cu prietenele si sa bea un litru de lapte – au fost atat de apreciate de public si de cei de la radio, incat a primit o oferta sa lucreze la acel post de radio  chiar de a doua zi.De atunci, Elaina ofera sfaturi ascultatorilor sai, in probleme dintre cele mai variate – de la cum sa-i dai papucii iubitului, la cum sa treci de momentele dificile in relatie si pana la cum sa suporti un fratior caruia nu-i place sa se spele.

Când o  ascultătoare i-a  scris Elainei întreband-o cum sa cucereasca  un barbat, ea a spus: “Scutura-ti prada pe ringul de dans şi asculta High School Musical”,iar cand o alta ascultatoare a intrebat-o cum sa faca sa se impace cu fostul ei prieten, Elaina i-a raspuns: “Nu merita sa suferi dupa el. Viata e prea scurta ca sa fii suparata din cauza unui baiat”. Un sfat foarte intelept, de altfel.

Sursa:Oddee com

default

Definitia trackback formate de filme

by giaxxon
 - No Comments

Trackback Formate de filme. Ce inseamna Dvd-Rip, R5, TC, VhsRip, etc
Deoarece multa lume nu stie ce inseamna toate aceste prescurtari, am sa explic aici cele mai utilizate formate in care apar filmele pe internet, prescurtarile folosite si ce inseamna acestea.

DVD-Rip - DVD-Rip inseamna ca sursa originala a acestor fisere a fost un DVD.

CAM - Este un rip filmat in sala de cinema cu o camera digitala. Un trepied este adesea folosit, dar de multe ori acest lucru nu este posibil, asadar imaginea este pe alocuri tremuranda. De asemenea, locatia nu este intotdeauna cea mai fericita, fiind uneori filmat dintr-o parte. Daca este taiat corespunzator, atunci este mai greu de detectat, dar se observa daca este text pe ecran, dar de multe ori aceste release-uri sunt lasate cu benzi negre la marginile ecranului. Sunetul este luat de la microfonul camerei video si, in special la comedii, se pot auzi rasetele audientei. Datorita acestor factori, imaginea si sunetul sunt slabe, dar uneri cinematograful este gol si se poate vedea si auzi decennt.

TELESYNC (TS) - Un telesync seamana cu un CAM cu exceptia ca foloseste o sursa audio externa (de obicei un jack audio din scaun pentru persoanele tari de urechi). O sursa audio directa nu asigura o buna calitate audio, deoarece poate interfera cu zgomote de fundal. Uneori un TS este filmat intr-un cinema gol sau din camera de proiectie cu o camera profesionala, asigurand o calitate mai bun a imaginii. Calitatea variaza drastic, verificati sample-ul inainte de a descarca un release. Multe TSuri sunt CAMuri etichetate gresit.

TELECINE (TC) - Telecine este rezultatul copierii digitale a benzii de cinema. Sunetul si imaginea sunt foarte bune, dar datorita echipamentului si costurilor, TCurile sunt rare. In general filmele au aspectul corect, desi au existat si TC-uri 4:3. Un exemplu bun este JURASSIC PARK 3 TC realizat anul trecut. A nu se confunda TC cu TimeCode, care are un cronometru vizibil pe ecran pe tot parcursul filmului.

SCREENER (SCR) - Este o caseta VHS, trimisa inainte de lansare magazinelor de inchirieri sau altor locuri in scopuri promotionale. Un screener are de obicei un aspect 4:3 (full screen), desi screenere letterboxed au existat. Principala problema este un “ticker” (un mesaj care se plimba pe ecran cu copyright-ul si numarul de telefon anti-copiere). De asemenea, daca banda contine numere de inregistrarea sau alte semne dupa care se poate identifica provenienta, acestea trebuiesc si ele blocate, de obicei cu o banda neagra. Aceasta dureaza uneori cateva secunde, alteori tot filmul, si unele poti fi chiar mari. In functie de echipamentul folositi, calitatea screener-ului variaza de la excelenta, realizat de pe un MASTER, la foarte proasta, realizata pe un video-recorder obisnuit prin captura inferior calitativa. Cele mai multe screenere sunt transformate in VCD, dar au existat si cateva SVCD, unele chiar foarte bune.

DVD-SCREENER (DVDscr) - Aceleasi premise ca un screener, dar transferate pe DVD. De obicei letterbox, dar fara bonusurile pe care le va contine DVDul final. Mesajul este de obicei in afara benzilor negre si va deranja vizionarea. Daca ripper-ul stie ce face, un DVDscr ar trebui sa fie foarte bun. Se transfera de obicei in SVCD sau DivX/XviD. DVDRip - Copie de pe DVDul final (comercializat). Daca este posibil, acesta este lansat PRE, adica inaintea punerii lui in vanzare (eg. Star Wars episode 2) si calitatea ar trebui sa fie excelenta. DVDripurile sunt lansate in SVCD si DivX/XviD.

R5 - “R5? înseamna Region 5 si se refera la regiunea DVDurilor. R1 e America, R2 e Europa, R5 e Rusia. Companiile cinematografice au ales sa lanseze dvdurile în Rusia cu 1-2 saptamâni înainte de lansarea oficiala, în încercarea de a împiedica pirateria, care este, ca si la noi, 90%. Asadar, un “DVDRip.R5? sau un release etichetat “R5? înseamna copie dupa un dvd usesc. Calitatea este aceeasi, dar nu are subtitrari si adesea meniuri urâte.

VHSRip - Transferat de pe o caseta VHS comerciala, de obicei casete cu skating/sport si release-uri XXX.

TVRip - Episoadele TV sunt luate fie in ziua difuzarii (capturate folosind un semnal digital, de preferat) sau PRE-AIR, de pe transmisiile satelit care transmit programul retelelor de distributie cu cateva zile inainte de difuzare (uneori contine flickere). Unele programe gen WWF Raw Is War contin bonusuri care sunt incluse in release. PDTV este capturat cu ajutorul unei placi TV PCI, de obicei rezultand o calitate foarte buna, grupurile avand tendinta de a le lansa in format SVCD. Ripurile VCD/SVCD/DivX/XviD sunt acceptate de scena.

WORKPRINT (WP) - Workprintul este o copie a unui film care nu a fost terminat. Poate avea scene lipsa si calitate variza de la excelent la foarte prost. Unele WP-uri difera de versiunea finala (in Men In Black lipseau extraterestrii, locul lor fiind luat de actori) iar altele contin scene in plus (Jay and Silent Bob). WPurile reprezinta un bonus de colectie, pe langa varianta finala.

DivX Re-Enc - DivX re-enc este luat de pe sursa VCD si reencodat intr-un fisier DivX. Abunda pe sistemele P2P, sunt adesea etichetate Film.Nume.Grup(1of2) etc. Grupuri cunoscute care fac asta sunt SMR si TND. Nu merita downloada-ate decat daca doriti o copie mai mica a unui film. De evitat. Watermarks - Multe filme provin de pe Asian Silvers/PDVD (vezi mai jos) si sunt
etichetate de persoanele responsabile. De obicei cu o litera sau cu un mic logo, in unul din colturi. Cunoscute sunt insemnele “Z” “A” si “Globe”.

Asian Silvers / PDVD - Aceastea sunt filme lansate de piratii asiatici si sunt adesea cumparate de un grup si lansate ca fiind ale lor. Sunt foarte ieftine si disponibile in multe tari si este foarte usor sa lansezi un asemenea release, de aceea sunt foarte multe de acest tip acum, de obicei facute de grupuri mici care nu rezista mai mult de cateva release-uri. PDVDurile sunt acelasi lucru, dar lansate pe DVD. Au subtitrari detasabile si calitatea este mai buna decat a release-urilor Silver. Acestea sunt ripate ca un DVD normal, dar sunt lansate ca VCD.

Etichetele Scenei…

PROPER - Conform regulilor scenei, cine lanseaza primul un Telesync a castigat acea cursa (de exemplu). Dar daca calitatea release-ului este slaba si alt grup are un alt telesync (sau aceeasi sursa de calitate superioara) atunci este adaugata eticheta PROPER pentru a evita ca releaseul sa fie “duped”. PROPER este cea mai subiectiva eticheta din scena si exista multe discutii daca PROPER-ului este mai bun calitativ decat releaseul original. Multe grupuri lanseaza PROPERuri doar din disperarea de a fi pierdut cursa. Motivul pentru PROPER trebuie inclus in NFO.

LIMITED - Un film cu eticheta LIMITED este rulat in mai putin de 250 de cinematografe, de obicei filme mici (precum filmele de arta).

INTERNAL - Un release internal este facut din mai multe motive. Grupurile DVD clasice realizeaza multe releaseuri INTERNAL, pentru a evita ca acestea sa fie “duped”. De asemenea, releaseurile scazute calitativ sunt etichetate INTERNAL pentru a nu “murdari” reputati grupului, sau pentru ca deja exista mai multe ripuri. Un release INTERNAL este disponibil pe
site-urile afiliate grupului, dar nu pot fi transferate pe alte site-uri fara cererea administratorilor. Unele releaseuri INTERNAL sunt oprite la nivel de IRC/Newsgroups, depinzand de titlu si popularitate. La inceputul anului, se vorbea ca grupul Centropy va fi “internal”. Asta inseamna ca grupul va lansa releaseuri numai pe siturile membrilor. Acesta este cu totul alt context.

STV - Straight To Video. Nu a fost rulat in cinematografe si de aceea unele site-uri nu le permit.

Etichetele ASPECT RATIO - Acestea sunt *WS* for widescreen (letterbox) si *FS* pentru Fullscreen.

REPACK - Daca un grup lanseaza un rip prost, vor lansa un Repack in care vor repara problemele.

NUKED - Un film poate fi nuked pentru diferite motive. Site-urile individuale vor nuka pentru ca s-au incalcat regulile interne (de pilda “fara Telesync-uri” dar daca filmul are un defect grav (nu are sunet 20 de minute, CD2 este gresit etc) atunci se va petrece un nuke global, iar oamenii care il muta din site in site isi vor pierde credibilitatea. Filmele nuked pot ajunge pe sistemele p2p, dar e o idee buna sa fie verificat motivul pentru care a fost nuked. Daca un grup a realizat ca este ceva in neregula cu un release, pot cere un nuke. Motive pentru NUKE… o lista cu motivele pentru care un film poate fi nuked (de obicei DVDRip)

BAD A/R = aspectul gresit, i.e. oamenii apar prea grasi/subtiri

BAD IVTC = inverse telecine gresit. procedeul de convertire a frameurilor a fost incorect.

INTERLACED = linii negre la derulare, deoarece ordinea campurilor a fost incorecta.

DUPE - Dupe este foarte simplu: daca un release exista, un altul nu poate fi lansat fara un motiv intemeiat (proper).
Sursa:

Powered by Blogger.